© 2019 by  Comunitat Catalana de Colòmbia

Carrera 11A #94A-56 Of. 501, Bogotá, Colòmbia.

Tel: +57 315 9270611

  • Blanca Facebook Icono
  • Instagram - Círculo Blanco

HISTÒRIA

Monserrate és el símbol per excel·lència de la capital colombiana, no només com a paratge natural, sinó pel seu caràcter religiós. Cada any milions de pelegrins i viatgers visiten el seu santuari, fundat el 1640. Don Juan de Borja, President del Nou Regne, va autoritzar la construcció de la capella dedicada a la Moreneta de Montserrat, el santuari original del qual es troba situat a Catalunya. 

Monserrate

A Cartagena d'Índies, davant del Museu Naval del Carib, hi ha una rèplica exacta de la famosa "Font de Canaletes". La Font de Canaletes és un dels monuments emblemàtics de Barcelona. Es troba en el tram de la Rambla anomenat "Rambla de Canaletes". Explica la llegenda que "aquell o aquella que begui de la seva aigua tornarà a Barcelona". És coneguda, igualment, perquè els culers s'hi reuneixen per celebrar els èxits del Barça .

"Font de Canaletes"

Un homenatge al Parc Güell de Barcelona, de l'arquitecte català Antoni Gaudí, en plena "Zona T" de Bogotà. Un banc ornamentat amb la tècnica del trencadís, caracteritzada per la varietat de mosaics units amb argamassa.

Homenatge al Parc Güell

Escultura titulada "Soltando la Onda" a la carrera Tretze amb carrer Vint-i-tres, a la Placeta de les Telecomunicacions, davant de l'edifici de Telecom . És una obra de l'artista d'origen català Alejandro Obregón.

Alejandro Obregón

Alberto Mayor Mora.jpg

El catalán que revolucionó la oftalmología en Colombia

Jose Ignacio Barraquer

Centre d'Investigacions Lingüístiques i Etnogràfiques de l’Amazona Colombiana (CILEAC) creat el 1933 pel català Marcel·lí de Castellví. La biblioteca i l'arxiu del CILEAC acull un dels fons documentals més importants sobre llengües indígenes i estudis americanistes a Colòmbia.

CILEAC

L'Escut Català de Bogotà va ser un magatzem especialitzat en licors, tabac i vins. Va ser fundat el 1907 per Josep Carulla Vidal.

Carulla

Al saló el·líptic del Capitoli Nacional es troba el mural "Tres serralades i dos oceans" realitzat pel pintor d'origen català Alejandro Obregón, amb motiu de la celebració del centenari de la Constitució de 1886. El pintor va néixer a Catalunya el 1920, i als sis anys es va traslladar amb els seus pares a Barranquilla, Colòmbia. El 1929 es reinstal·la amb la seva família a Barcelona. Després de viure a França durant cinc anys, torna a Colòmbia i s’estableix a Cartagena.

Alejandro Obregón

Establiment comercial d'articles d'importació fundat pels catalans Joan Palomeras, Manuel Jordá i Josep Sellarés a Cali, durant els primers anys del segle XX. La majoria de treballadors eren catalans.

Establiment comercial català