top of page

QUI SOM

La Comunitat Catalana de Colòmbia és una associació sense ànim de lucre que aspira a servir de vincle entre totes aquelles persones residents a Colòmbia que tinguin una certa relació amb Catalunya: catalans, descendents de catalans, colombians que hagin estudiat, treballat o viscut a Catalunya i , en general, tots els simpatitzants de la cultura catalana. Des de la seva fundació, el casal impulsa activitats destinades a promoure la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

 

El nostre objectiu com a junta directiva és fer comunitat. Una comunitat oberta, inclusiva i participativa.

P

Diego Pinto

Nascut a Colòmbia, fill de la barcelonina Núria Nolla i el colombià Polidoro Pinto, va estudiar Farmàcia i Gestió empresarial. Ha sigut tresorer de la comunitat i president de la penya barcelonista. Sent un gran amor per Catalunya i per Colómbia i per això es presenta per treballar per les cultures dels nostres països.

President

Francesc Codorniu 1

VP

Francesc Codorniu

Nascut a Vilanova i la Geltrú, és Enginyer de Telecomunicacions per la UPC.

Fa 11 anys que és a Colòmbia, on és propietari de La Masia Hotel Boutique a Anapoima. Sempre molt lligat a la cultura catalana, vol ajudar a mantenir la nostra identitat des de Bogotà.

Vicepresident

T

Carlos Morales

Del barri barceloní de Gràcia, llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona amb més de vint anys dedicats al món de la banca.  Resideix a Bogotà des de fa vuit anys i anteriorment quatre a Estambul. Membre de la Junta Directiva de la FIEC; és un amant de Colòmbia, bon coneixedor d'altres països d'Amèrica Llatina entre ells Equador, Veneçuela, Amèrica Central i Les illes del Carib.

Tresorer

S

Helena Bayona

Dissenyadora d'Interiors i mare de la Júlia i la Mila.  Nascuda a Terrassa, porta 11 anys a Bogotà i és cofundadora de        WE ARE SIZE*, un estudi d'arquitectura, disseny i paissatgisme; conjuntament amb la seva parella.  

A la Comunitat és l'encarregada de les comunicacions i xarxes socials.

Secretària

Sandra Nieva.jpeg

V

Sandra Nieva

Nascuda a Bogotà, fill de pare peruà i mare catalana. Al finalitzar l'escola va viure a Barcelona durant 13 anys. Abans de tornar, va realitzar diferents cursos d'organització de festes i esdeveniments, treballant també en aquest camp. Li agrada viatjar i fer senderisme.

Vocal

Francesc Minguell.jpeg

V

Francesc Minguell

Nascut a Barcelona el 20 de juny de 1960. Llicenciat en Medicina Veterinària a la Universitat de Saragossa amb cursos
d’especialització en Medicina i Cirurgia a l’Ecole Nationale Vétérinaire de Toulouse.

Ha dirigit clíniques veterinàries, ha treballat com a docent a factultats i ha dictat conferències i cursos
a diversos països europeus i d’Amèrica llatina.

L’any 2019 es va trasladar a Bogotà, on compagina l’activitat docent amb la clínica de petits animals.

Vocal

Esther%20Siles_edited.jpg

V

Esther Siles

Nascuda a la ciutat de Barcelona, on ha viscut durant més de 30 anys. Va arribar a Bogotà per amor, després de casar-se amb un Colombià que va conèixer a Barcelona. És una persona apassionada de la fotografia, una enamorada de la bona gastronomia i una addicta a viatjar i conèixer món

Vocal

Jordi Martinez

V

Jordi Martinez

Granollerí amb més de 22 anys vivint a Colombia. Administrador d’empreses i Economista per l’UAB i amb especialització al CESA. Casat amb Veneçolana i pare d’una petita colombiana.
Gerent d’empreses, emprenedor i inversor, creient del potencial de Colombia i amant de la seva meravellosa gent.

Vocal

Carlos Barbosa

V

Carlos Barbosa

Colombià, nascut a Bogotà. Va fer els seus estudis doctorals en humanitats a Barcelona entre 2014 i 2017. Actualment treballa com a professor universitari de filosofia i en projectes de recerca o difusió sobre filosofia, Japó i estudis budistes. Se sent feliç fent ponts entre cultures. A la Comunitat és a càrrec de les classes de català.

Vocal

bottom of page