top of page

QUI SOM

La Comunitat Catalana de Colòmbia és una associació sense ànim de lucre que aspira a servir de vincle entre totes aquelles persones residents a Colòmbia que tinguin una certa relació amb Catalunya: catalans, descendents de catalans, colombians que hagin estudiat, treballat o viscut a Catalunya i , en general, tots els simpatitzants de la cultura catalana. Des de la seva fundació, el casal impulsa activitats destinades a promoure la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

 

El nostre objectiu com a junta directiva és fer comunitat. Una comunitat oberta, inclusiva i participativa.

Diana Castillo.jpg

P

Diana Castillo

Vilassarenca mare de 3 minyons i casada amb un "rolo", viu a Colòmbia des de 2012. Filòloga de la UB i professional dels vins i la logística com a biz development manager en una multinacional. Amb ganes d'ajudar a promoure activitats culturals per tal que les noves generacions es mantinguin arrelades malgrat la distància. 

Presidenta

Adolf Bargués.jpeg

VP/T

Adolf Bargués

Martorellenc criat entre l'Anoia i el Llobregat, diletant, empresari, activista cultural i Pujolsià convençut, amb alló de que "pensant-ho bé, valdrà més ser català que milionari".

 

Embolicat en projectes de consultoría estratègica a la República de Colombia i ajudant al desemvolupament de la nostra ciutadania. 

 

Brandant amb força la bandera de la fraternitat i la igualtat de pobles, per combatre els supremacismes amb la difusió de la realitat i cultura catalana.

VIcepresident i Tresorer

Helena Bayona Galve.jpg
Helena Bayona

S

Dissenyadora amb especialitat en Interiorisme. Nascuda a Terrassa, porta 13 anys a Bogotà i és cofundadora de        WE ARE SIZE*, un estudi d'arquitectura, disseny i paissatgisme; conjuntament amb la seva parella.  

A la Comunitat és l'encarregada de les comunicacions i xarxes socials.

Secretària

Sandra Nieva.jpg

V

Sandra Nieva

Nascuda a Bogotà, fill de pare peruà i mare catalana. Al finalitzar l'escola va viure a Barcelona durant 13 anys. Abans de tornar, va realitzar diferents cursos d'organització de festes i esdeveniments, treballant també en aquest camp. Li agrada viatjar i fer senderisme.

Vocal

Jordi Font.jpg

V

Jordi Font

Fill de Constantí. Viu a Bogotá des de l'any 2018. Propietari, junt amb la seva dona, d'una empresa de llavors nacionals i d'articles de publicitat. Interessat en donar a coneixer la cultura catalana.

Vocal

Francesc Minguell.jpg

V

Francesc Minguell

Nascut a Barcelona és Llicenciat en Medicina Veterinària a la Universitat de Saragossa.Té cursos d’especialit-zació en Medicina i Cirurgia a l’Ecole Nationale Vétérinaire de Toulouse. Ha dirigit clíniques veterinàries, ha treballat com a docent a factultats i ha dictat conferències i cursos a diversos països europeus i d’Amèrica llatina. L’any 2019 es va trasladar a Bogotà, on compagina l’activitat docent amb la clínica de petits animals.

Vocal

Xavier Ripoll.jpg

V

Xavier Ripoll

Nascut a Sant Just Desvern (BCN) l'any 1969, Ingenier, viu a Bogotá des del 2003. Implicat en moviments associatius desde ben jove, al Voluntariat per la llengua i el CNL, li agradaria poder aportar la seva experiència a la llengua, cultura i tradicions catalanes a la Comunitat de Colombia.

Vocal

Jordi Auladell.jpg

V

Jordi Auladell

Nascut a Calella, va arribar a Colombia el 26 novembre 2013 amb la idea de fer un restaurant. Volia coneixar món i ésser inmigrant per a poder entendre aquesta problemática que és molt forta a Calella .

Vocal

Carlos Barbosa.jpg

V

Carlos Barbosa

Colombià, nascut a Bogotà. Va fer els seus estudis doctorals en humanitats a Barcelona entre 2014 i 2017. Actualment treballa com a professor universitari de filosofia i en projectes de recerca o difusió sobre filosofia, Japó i estudis budistes. Se sent feliç fent ponts entre cultures. A la Comunitat és a càrrec de les classes de català.

Vocal

bottom of page