top of page
Search

L'emigració catalana baixa


"L'emigració catalana baixa lleugerament després d'anys de creixements continuats. 139.500 catalans han emigrat a l’estranger entre 2008 i 2018.Fortes diferències entre les xifres de l’INE i algunes fonts nacionals. El saldo migratori reflecteix més retorns que sortides a Catalunya"

Segons la FIEC, Federació Internacional d'Entitats Catalanes, un total de 139.500 catalans, dels quals 17.064 durant l’any 2018, han marxat ha viure fora de Catalunya com a conseqüència de la manca d'oportunitats laborals adequades i per altres raons al llarg del període 2008-2018.


L'INE (Instituto Nacional de Estadística) espanyol va donar a conèixer el dia 25 de juny de 2019 els resultats per l'any 2018 de l'Estadística de Migracions que inclouen les xifres corresponents a les altes en un consolat espanyol amb la corresponent baixa en el municipi d'origen. Aquestes xifres són doncs molt representatives del moviment migratori amb caràcter estable atès que, normalment, només aquelles persones que han estabilitzat o tenen sòlides perspectives d'estabilitzar la seva situació en el seu nou país de residència fan totes aquestes gestions administratives. Lògicament les persones amb una situació precària o no estable en el nou país de residència rarament fan tots els passos d'alta consular i de baixa municipal i esperaran el millor moment per a fer-ho. Es possible doncs que algunes de les arribades al nou país, reflectides en els moviments consulars a l'Estadística de Migracions no hagin tingut lloc en el mateix any de l'alta consular sinó un o dos anys abans.


Per llegir la notícia completa, descarregar el pdf.


Emigració de catalans cap a fora de l'Estat Espanyol 2008-2018

Font: Estadística de Migracions. INE (Instituto Nacional de Estadística)

Distribució per grups d’edat dels emigrants catalans a 2018 (%)

Font: Estadística de Migracioness. INE (Instituto Nacional de Estadística)

ความคิดเห็น


bottom of page